A yummy recipe of condensed milk pound cake

Here is recipe, http://bakingfiend.blogspot.com/2009/04/condense-milk-pound-cake.html

What you need

120gm good quality butter
45gm sugar
1/4 tsp salt
1/2 cup (152gm) condensed milk
1 1/2 tsp vanilla paste
120gm cake flour
3/4 tsp baking powder
2 large eggs

What to do
Sift cake flour and baking powder together. Set aside.
Cream butter and sugar together till light and fluffy.
Add salt and vanilla paste and cream well.
Pour in condensed milk and cream till well combined.
Using the mixer on low speed, add in flour in 3 additions. Mix till batter is smooth.
Add in eggs one at a time. Make sure it’s well mixed and smooth.
Bake at 175 degrees for 1 hour.

Đọc về làm bánh thì khâu ngoáy bơ và đường sao cho đủ xốp, nhưng không xốp quá, để bánh nhẹ, và khi cho bột vào thì ngoáy bột nhẹ tay hay máy vận tốc chậm hơn khi ngoáy bơ đường là khâu quna trọng để texture của bánh chuẩn.

Nếu ngoáy bơ đường xốp quá thì bánh sẽ khô, nếu ngoáy không đủ thì bánh sẽ đặc.

pound cake 2 copy

Cái phần nâu nâu là dùng drink chocolate, pha chút xíu nước, ngoáy ngón tay vào cho nó lượn sóng nâu nâu cho đẹp thôi.

pound cake 3 copy

pound cake 4 copy

pound cake 5 copy

pound cake 6 copy

Một con bạn Úc quen, nó còn làm phần icing với sữa đặc và kem rồi gì đó nữa, quẹt lên. HE HE, pótay, con bé đó béo lắm.

pound cake 1 copy

Today, i creamed butter and sugar right, so the cake texture is right.

pound cake 8 copy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s